A kisfiam első telefonja

A gyerekek már az első időszakban nagy feladat elé állítják a szülőket, hiszen még annyira kicsik és védtelenek, hogy hihetetlen nagy bátorság és magabiztosság kell ahhoz, hogy félelem nélkül neveljük őket, és hogy a feszültség ami bennünk van, amit ők persze nagyon jól éreznek, a lehető legkisebb legyen, hiszen ők feszültségben nem hogy nem érzik jól magukat, hanem egyenesen nem alszanak jól és hasonló, amit minden szülő igyekszik elkerülni. Azt gondolja minden kezdő szülő, hogy ez később jobb lesz, pedig ez egyáltalán nem igaz, hiszen el fog indulni az a gyerek, és ami teljesen normális, hogy többször el is fog esni. Nem lehetünk ott mindig, hogy mindentől megvédjük, és ez a következő próbatétel. A harmadik pedig az, amikor el kell engedni a gyerek kezét, hogy elkezdhesse kialakítani a saját kis életét, hogy önálló gondolatai, döntései és cselekedetei legyenek, amibe bizony mi már csak javaslatot adhatunk, de bele nem szólhatunk.

Az én fiam most lesz tizenkét éves, és most jött el az a pillanat, hogy mivel versenyszerűen sportol, edzésekre és versenyekre jár, szüksége van egy telefonra. Persze neki már saját elképzelése van, és hát annyira szépen kérte, és olyan normális gondolkodással, hogy azt mondtam, legyen, vegyünk neki egy használt iphone telefont. Persze hogy honnan, még nem tudtam, ezért kérdezősködni kezdtem, hogy az ismerősök, barátok melyik használt kereskedést ajánlják, és meglepődve tapasztaltam, hogy leginkább bizony egyiket sem.

Aztán az egyik jó barátom jött egy jó hírrel, hiszen hallotta, hogy keresgélünk, és a https://almabazar.hu/ csapatot ajánlotta, mert ő nemrég náluk adta le a használt iphone készülékét, és nagyon korrektek voltak, ráadásul jó áron dolgoztak. Azonnal fel is kerestük őket, és bizony meg is lett a fiam első telefonja. Hihetetlen furcsa élmény volt látni a gyereket, ahogy elkezdi a saját kezébe venni az életét. Megató és egyben szomorkás érzés fogott el. De hát az élet már csak ilyen.