Kategóriák
Termékajánló
Hírlevél
Összehasonlítás
TOP outlet termékek
Eladó árukészletek

Felvásárlás, vétel. Árukészletek, raktárkészletek, elfekvő készletek vétele

Árukészlet felvásárlás

Árukészlet felvásárlás

Országos kiszállítás

Olcsonruha a Facebookon

Szavazás
Hol talált ránk?
Facebook
Google kereső
Ismerősömtől hallottam
Egyéb
Tanúsítvány
SSL Certificate

Hírek

2015.01.19 15:48
NAV beül a kasszába

Már 2014-ben életbe lépett az a rendelkezés, mely szerint a pénztárgép használatára kötelezett adóalany, aki bizonylatadási kötelezettségét pénztárgépnyugta helyett számla kibocsátásával helyettesíti, köteles az általa kibocsátott számlákra vonatkozóan adatot szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felé.
Kötelező lesz
Azonban bizonyos feltételeknek megfelelő vállalkozói kör türelmi időszakot kapott, ami 2015-től lejár. Így január 1-től már minden vállalkozás, aki online pénztárgép használatára kötelezett, azonban nyugtaadási kötelezettségének számlakibocsátással tesz eleget, kötelező a NAV fele adatot szolgáltatnia. 2014 végéig le kell lecserélniük a hagyományos pénztárgépeket azoknak a cégeknek is, amelyek pénztárgép használatára nem kötelezettek. Január 1-jétől minden pénztárgép használatára kötelezett vállalkozás, aki bizonylatadási kötelezettségét online pénztárgépes nyugtaadás helyett számla kibocsátásával teljesíti, köteles a kibocsátott számlákról havonta, elektronikusan adatot szolgáltatni az adóhatóságnak. Ez a változás érvényes azokra is, akik az adatszolgáltatási kötelezettség alól korábban mentesültek. Tehát azokra a vállalkozásokra is, amelyek már az online pénztárgépek bevezetése előtt is kizárólag számlaadással tettek eleget nyugtaadási kötelezettségüknek.
Havi jelentés
Ennek értelmében 2015 elejétől minden pénztárgéphasználatra kötelezett adóalanynak, aki ma még számlaadással teljesíti nyugtakibocsátási kötelezettségét, speciális adatszolgáltatási kötelezettsége keletkezik. Az adózónak a kibocsátott számlák adatait havonta, a tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig elektronikusan kell beküldenie a NAV-nak úgy, hogy a számla kelte, a számla sorszáma, a vevő neve, a vevő címe és az ellenérték forgalmi adót is tartalmazó összege minden esetben szerepeljen rajta. Az adatbejelentést – a számlakibocsátás időpontját figyelembe véve – napi bontásban kell elkészíteni. Az adatszolgáltatási kötelezettség csak a 2015. január 1-jétől kibocsátott számlákra vonatkozik.

Webáruház készítés