Külső segítséggel sokszor könnyebb

Az ember, ha átveszi egy nagyvállalat vezetését, biztosan ezerszer lepörgeti a szeme előtt milyen vezető szeretne lenni, hogyan szeretne egy-egy szituációra reagálni, milyen hibákat szeretne biztosan kizárni a munkájából, milyen vállalati légkört kíván teremteni, hogyan igyekszik a változásokat jól menedzselni az idők során, és mellette milyen emberré kíván válni, vagy épp milyen ember szeretne maradni. Ez persze szükséges is, mert még így is nagyon nehéz dolga van az új vezetőnek. Tudom jól, mert én is pont ezeken a fázisokon mentem keresztül. Persze az ember a kezdetekkor számtalan dologra nem számít, melyek később hirtelen és igen váratlan probléma, megoldandó feladat formájában bukkannak elő. Kell, hogy egy jó vezetőnek ezekre a feladatokra is maradjon energiája bőven. De vajon mit tegyen akkor, ha egyszerűen nem lát megoldást, nem talál kiutat valamilyen folyamatos problémából?

A mi vállalatunk rengeteg ország szülöttjét foglalkoztatja. A sokféle származás egyrészt gyönyörűvé teszi a mindennapi munkát, másrészt azonban sokszor nagyon meg is nehezíti. Én erre sokáig nem jöttem rá. Csak azt láttam, hogy folyamatos a konfliktus az alkalmazottak között. Rejtett vagy épp nyílt problémák tömkelegével kellett megküzdenünk nap, mint nap.

Eljött az a pillanat, amikor már teljesen egyértelmű lett számomra, hogy én nem tudok ezzel a problémával megbirkózni. Felkerestem ezért egy vállalati tanácsadót, aki rávilágított a problémák gyökerére, és azt ajánlotta, keressek egy kifejezetten jó csapatot a feloldásra.

Ekkor kerültem kapcsolatba a kogwheel csapatával, akik mindamellett, hogy az interkulturális tréning keretei között minden problémát szinte azonnal fel is oldottak, nagyon kedvesek és igazán profik. Félelmetes volt nézni, hogy mennyire csapatként és milyen könnyen dolgoznak együtt. Azóta már számtalan coaching foglalkozást is tartottak nálunk, ami szintén hatalmas eredményekkel bírt. Azóta már biztosan tudom, hogy nagyon sokszor az ember akkor tesz a legjobbat önmaga és a vállalat felé egyaránt, ha külső szakértők és profi csapat segítségét kéri.