A főnököm kérésére

Személyi titkárként az ember élete móka és kacagás, szokták gondolni az emberek, de én bizony erre maximális szinten rá tudok cáfolni. Bár egészen egyszerűen imádom a munkámat, és egyben ennek köszönhetően, mivel szorosan együtt dolgozunk, a főnökömet is, akinek sokszor nem csak az egész céges feladatrendszerét, hanem a teljes napját időbeosztással és feladatokkal látom el, szervezem össze, azért nagyon sokszor elgondolkodok azon, hogy vajon hol van a határ a feladatok között. Mert hogy én egy személyi titkári állásra jelentkeztem, aminek nem gondolom hogy része lenne mondjuk egy homlokrakodó beszerzése. A legutóbb viszont ennek segítségére kaptam feladatot. Történetesen fel kellett mérnem, hogy milyen homlokrakodó eladó gépek vannak a piacon, milyen paraméterekkel, milyen minőségben és milyen áron.

Azt gondolná az ember, hogy egyrészt erre a felkérésre simán lehet nemet mondani, hiszen sem nem irodavezetési feladat, sem nem céges tevékenységhez kapcsolódó feladat, azonban mivel tudom hogy jó okkal kért meg engem rá, és jó okkal kéri magát a feladatot is, nem igazán lehet nemet mondani, a másik pedig hogy vajon milyen tudás szint kell ahhoz, hogy egy ilyen összehasonlító listát az ember meg tudjon csinálni, ráadásul nőként. El kell mondjam, hogy hihetetlen sok segítséget kaptam mondjuk az umwelt csapatától, akikkel végül a beszerzést a főnököm le is folytatta a másik cégében, de azét egy héten keresztül nem volt leányálom a homlokrakodók keresgélése és elemzése, főleg nőként, úgy, hogy igazság szerint az autómon is mindent a férjem csinál, mert analfabéta vagyok hozzá.

Persze a főnököm elmondta, hogy iszonyatosan nagy kutatómunka és összehasonlító képesség kell ehhez a feladathoz, de tudta, hogy én tökéletesen meg tudom ezt oldani, és rá is találtam a legjobb partner lehetőségre az Umwelt Kft. személyében, azonban azért nem voltam igazán boldog, és megkértem, hogy a jövőben az ennyire szakmai kérdéseket inkább bízza olyan emberre, aki jártas a témakörben, mert iszonyatosan sok munkámat igényelte a feladat. Ő erre ígéretet tett, de mivel tudom, hogy szinte csak rám számíthat, ezét biztos vagyok benne, hogy legközelebb is nálam landol majd a feladat. Nem baj, legalább már tudom, hogy csakis az umwelt csapatát keresem fel segítségért.